Om mig

Jag heter Annica Andersson, bor i Borås och arbetar som djursjukskötare på Blå Stjärnans djursjukhus. Jag har alltid varit mycket djurintresserad, red mycket i min ungdom och hade egen häst som jag tävlade med i hoppning. Jag tränade och tävlade även lydnad med familjens dvärgschnauzer.

För att få praktik inför djursjukskötarprogrammet började jag 1990 som kennelhjälp hos veterinär Monica Stavenborn, kennel Kingsize. När jag slutade två år senare hade jag inte bara med mig massor utav erfarenhet och ny kunskap, utan också ett brinnande intresse för avel och uppfödning samt en stor kärlek till mopsar. Jag fick också en avskedspresent, mopshanen SUCH Kingsize Fawn Almond ”Mandel”. Mandel blev tyvärr inte så gammal utan gick bort endast 6 år gammal.

Ett år senare, i mars 1997 kom så Zigge, LPI LPII SuCh DuCh Ci-Types Charlie the One and Only, in i mitt liv. Zigge gjorde verkligen skäl för sitt namn ”the One and Only”. Han var en underbar mops med en fantastisk personlighet, en framgångsrik avelshane och sist men inte minst en mycket duktig lydnadshund med lydnadspris diplom i Lydnadsklass 1 och 2. Exteriört var han också en mycket god representant för rasen, och blev såväl svensk som dansk utställningschampion. Han ställdes ut högt upp i ålder och blev flera gånger BIS veteran, sista gången 13 år gammal på Mopsordens rasspecial.

2007 kom italienska tiken It Ch Gunilla dei Piccolo Pagliacci, ägd av goda vännerna Patricia di Chiao och Domenico Ettore, till Sverige för att paras med Zigge. Resultatet blev fyra tikar varav Pugwood’s Zofia by Zigge (Vezen) blev kvar i Sverige, de tre övriga åkte till Italien där de har visat framtassarna i utställningsringen. Även Gunilla stannade i Sverige och bor numera hos min syster. Efter att under flera år ha varit min goda vän och mentor Gunilla Johnsson (kennel Pugwoods) behjälplig med valpning och valpar så parade jag Vezen med NORD JV-06 NORD UCH WW-08 Tangetoppen’s Damien Dream O’Norway och 2009 föddes min första kull under eget kennelnamn. Zigge gick bort i mars 2011, 14.5 år gammal. Han är oerhört saknad men lämnar efter sig så många underbara minnen! Naturligtvis är det Zigge som gett namn åt min kennel – andra kennlar har en stamtik, jag har en stamhane!

Annica och LD STARTKLASS RLD N RLD F RLD A SE RallyCh Zigge Zätaz Zaffranzbulle
”Britta”
LPI LPII SuCh DuCh Ci-Types Charlie the One and Only ”Zigge”